FIMO polymer clay ékszerek

 

Először is, nézzük, mit takar pontosan a név.  Polymer clay – én a leírásokban így említem azt az agyagszerű, kiégethető modellező anyagot, amit hétköznapi nevén ékszer gyurmának hívnak. Polimer agyagnak, illetve süthető, kiégethető gyurmának is nevezik, ami mutatja, hogy ezt az anyagot formázás után bizony ki kell égetni, úgy nyeri el végleges formáját.

Meg kell jegyeznem, én azért használom szívesebben az angol megjelelőjét, mert felhasználási lehetőségeit, a sokszínűségét, az értékállóságát tekintve egy olyan becses anyag ez, amit nem szívesen „süthetőgyurmázok” le. Számomra ennél sokkal értékesebb, és ha lehet ezt mondani egy anyagra: tiszteletreméltóbb.

Másrészt, mikor kerestem, kutattam utána a neten, hogy mennyi mindent és legfőképp milyen módon lehet készíteni belőle, – rengeteg tutorialt megnézve nemzetközi porondon – , ott a kulcsszó ugye a polymer clay volt, így ez vésődött be.

A FIMO pedig nem más, mint a márkanév, én ezt a fajta polymer clay-t használom az ékszerkészítés során, ezt találtam a legmegfelelőbbnek.

Az üveglencsés medálok mellett, a fimo ékszerekkel találkozhatsz leginkább a Briel éx’R Design termékei között: